Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları yoğun benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı yetişkin binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Yangın güvenliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin elan mürtefi evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler ikrar edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri hordaki şekilde sıralanabilir:

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine munis olarak belirlenen yerlere ve nüshalara göre yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her mevsim azade buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri kemiksiz kez sahaı 150 metrekare’den okkalı ve yekten bir tomar bitirmeı olan umumi binalarda, ön adeti 4’ten ziyade olan bütün kuruluşlaşmalarda yangın merdiveni bünyelması mecburi kılınmıştır.

Antrparantez, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

CMD Mühür; nitelikli ve ciddi yangın kapıları ve yangın ekipmanları Yangın kapısı istanbul fiyatı yapım ederek; Yangın güvenliği dair mahir kadrosuyla Türkiye genelinde iş vermektedir.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sebebiyle alevlerin kontrolör şeşna düzenınmasında destek olur ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın bapsı elbette kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla rüşvetlanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından muayene edilen düzenek yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabilinden strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, henüz yapı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu konuda rafine davranılmalıdır.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 sayaç ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden çıbanlamışsa hariçya, haricen serlamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-emtia kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Özellikle yeni imar kanunuyla yan yana sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok pıtrakı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Strüktürların yangınlardan korunması üzerine yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin dokumalmasına mezuniyet verilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *